Gorj: Primar condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

0
556

Primarul PSD al comunei Padeș a fost condamnat de Tribunalul Gorj la șase ani de închisoare cu executare. Mihăiță Gabriel Troacă este acuzat de evaziune fiscală, infracțiune pe care ar fi comis-o în urmă cu opt ani. Acesta mai este obligat să plătească peste 2,7 milioane de lei, prejudiciul pe care l-ar fi produs în perioada 2009-2012. Atunci, în calitate de administrator al unei balastiere, nu a înregistrat în contabilitate toate veniturile realizate prin vânzarea de agregate minerale, piatră și nisip.

Condamnă inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel, la o pedeapsă de 6 ( şase ) ani închisoare. În baza art. 65 alin. 2 C.pen. din 1968, cu aplicarea art. 5 C.pen.”, a hotărât instanța.

Decizia judecătorilor gorjeni nu este definitivă.

În anul 2014, Gabriel Mihăiţă Troacă, a mai fost condamnat de magistraţii braşoveni la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus fără permis şi a depăşit viteza legală. Curtea de Apel Braşov a dat o sentinţă definitivă în cazul edilului care s-a urcat la volan, deşi avea permisul suspendat. Troacă a fost prins în 2012 la volanul unei maşini, în timp ce rula cu peste 100 de kilometri la oră. Edilul a declarat că a recurs la acest gest pentru că soţia sa avea probleme de sănătate şi se grăbea să ajungă la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here