Polițist reținut pentru luare de mită și trafic de influență

0
95
Membri ai Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual protesteaza joi 16 Martie 2017, in fata ministerului Muncii din Bucuresti, ca urmare a nemultumirilor sindicalistilor, privind nerespectarea legii si de neaplicarea corecta a salarizarii in Ministerul de Interne. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Un poliţist din judeţul Olt a fost reţinut, joi, după ce a primit 750 de euro mită de la o persoană pentru a interveni într-un dosar penal întocmit pentru fals privind identitatea.

Lucrătorul MAI este agent şef principal în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, Postul de Poliţie Fărcaşele.

Acesta ar fi primit mită de la martorul denunţător, persoană cercetată pentru fals privind identitatea, după ce ar fi pretins că are influenţă asupra procurorului de caz și cercetările o să îi fie favorabile suspectului.

„În seara zilei de 17.12.2020 un procuror din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnat să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, a dispus reţinerea pe o durată de 24  de ore faţă de agentul şef principal de poliţie M.G. din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele jud.Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă, prev.de art.291 alin.1 C.p., rap.la art.6 şi 7 lit.c din Legea nr.78/2000.       Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului“, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Poliţistul îi promisese celui cercetat că va obţine o soluţie favorabilă, pentru că are influenţă asupra procurorului de caz.

„Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă  asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa“, mai menţionează procurorii. În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, precum şi de sprijinul Serviciilor Operaţii, şi respectiv Tehnic din cadrul DGA -Structura Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here