Sondaj: Doar 30% dintre români vor să se vaccineze împotriva virusului COVID-19

0
43

Șase din zece români sunt îngrijorați de pandemia de coronavirus, în timp ce doar 30% vor să se vaccineze împotriva COVID, arată un sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra pandemiei.

Deși vaccinarea este tot mai aproape, primele doze urmând să ajungă în țară peste doar patru zile, doar 30% dintre români spun că sigur se vor vaccina împotriva COVID-19. În același timp, 29% au răspuns „cu siguranță nu”, iar 29% nu s-au decis încă. Alți 10% au spus că „nu pot aprecia”, în timp ce 2% nu au răspuns.

De asemenea, 70% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală. 16% ar fi de acord, iar 14% nu au vrut să răspundă. Cu privire la apropierea Crăciunului, o majoritate covârșitoare consideră că bisericile nu ar trebui închise cu această ocazie: 72% – nu, 11% – da.

De asemenea, 51% dintre români consideră că politicienii și instituțiile statului sunt vinovați pentru numărul mare de cazuri de coronavirus. Doar 17% au răspuns că vinovați sunt cetățenii, în timp ce 32% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă. Sondajul a fost efectuat prin telefon, în perioada 10-20 decembrie 2020, pe un eșantion de 900 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,2%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here