Gorj: Sute de persoane au sunat la 112 de Crăciun, după ce au mâncat sau au băut prea mult

0
142

Ce-i mult poate strica până și buna dispoziție, nu doar starea de bine în zilele de sărbătoare. Cei care au înfulecat prea mult din sarmale, piftie și cârnați ori au întrecut măsura cu paharele de vin, au ajuns la spital. Din Ajunul Crăciunului și până astăzi, aproape 300 de persoane au sunat la 112 și au cerut ajutorul medicilor.

”Din Ajun și până astăzi am avut un număr de 286 de solicitări, dintre care: 12 colici abdominale, 24 de traumatisme, 11 agresiuni, 8 accidente rutiere, 5 decedați, 11 stări de ebrietate, 4 căzuți în stradă”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Gorj, Constantin Mitroi.

De Crăciun, Ambulanța a ajuns și la suspecții de coronavirus, mulți gorjeni prezentând simptome specifice COVID-19.

”Am avut 34 de suspecți, 3 confirmați pozitiv, 33 e pozitivi transportați între spitale și 10 recoltări de probe biologice”, a mai precizat Constantin Mitroi.

Moderaţia este cuvântul cheie pentru mesele pline de sărbători. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să gustăm cu măsură din fiecare preparat, să facem pauze şi să bem multă apă. Urmează Revelionul şi Sfântul Vasile, iar după experienţele din anii trecuţi, medici se aşteaptă că numărul celor sosiţi la urgenţe să crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here