Inundații, căderi de grohotiș pe Defileul Jiului și viscol puternic la munte

0
68

Furia naturii s-a dezlănțuit, în Gorj, în ultimele ore. Pompierii au avut zeci intervenții, la datorie fiind și drumarii. Azi-noapte, pe DN 66- Defileul Jiului, din cauza precipitațiilor abundente s-au format viituri care au dus la căderi de grohotiș, blocând partea carosabilă.

Hidrologii au emis, marţi dimineaţă, o avertizare cod roşu pentru râul Motru în judeţele Gorj şi Mehedinţi. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis că vor fi înregistrate inundaţii, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinul răului Motru, amonte S.H. Broşteni. Avertizarea a intrat în vigoare la ora 02:35 şi este valabilă până la 12.00.

Și zona montană a județului Gorj este sub avertizare cod roșu de viscol. Angajații SDN Târgu Jiu fac eforturi pentru a ține drumul deschis, având în vedere faptul că în stațiunea Rânca sunt foarte mulți turiști.

”DN 67C, Novaci-Rânca. Se intervine cu utilaje cu lamă, chiar dacă vântul este foarte puternic, pentru a se menține drumul deschis. În stațiunea Rânca sunt foarte mulți turiști și din această cauză se fac eforturi pentru asigurarea accesului în stațiune a echipelor de urgență, în cazul apariției unor probleme de orice natură. Reamintim că zona montană a județului Gorj se află sub cod roșu de viscol” , au transmis reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here