Asistații social, puși să muncească: ”Acum suntem sclavi, trebuie să prestăm munca”! În Târgu Jiu sunt 414

0
142

La două luni de la alegerile locale, noii primari aleşi i-au pus la treabă pe asistaţii social. Cei care nu ies la muncă, vor pierde banii de la stat. În aceste noi condiţii, mulţi dintre asistaţii social au anunţat că renunţă la ajutoarele de la stat. Cei care nu a vrut să muncească deja au rămas fără indemnizații. În municipiul Târgu Jiu sunt 414 beneficiari de ajutor social. Dintre aceștia, 21 nu au mai primit ajutoarele pentru că au refuzat să presteze ore de muncă în folosul comunității. Alte 21 de persoane sunt scutite de muncă pentru că au probleme de sănătate, iar alți 25 de asistați au copii de până la 7 ani și trebuie să-i îngrijească.

Nu doar în Târgu Jiu sunt asistați social care dau bir cu fugiții când vine vorba de muncă. În comuna Săndulești din Cluj, un sfert dintre beneficiarii de ajutor social au preferat să renunțe la bani decât să muncească.

„Chiar dacă veneau la muncă, veneau când au vrut ei. Nu, am zis, domnule, începem la 8, în fiecare zi vă prezentaţi la muncă. După o săptămână s-au învăţat, dar sigur că numărul de beficiari a scăzut, de la 50 am ajuns să avem un sfert. Au spus ‘acum suntem sclavi, trebuie să prestăm munca’, am discutat cu ei civilizat, dar ferm”, a declarat Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești din județul Cluj, pentru România Tv.

Asistaţii sociali muncesc între 19 şi 44 de ore pe lună, iar indemnizaţiile  variază între 142 şi 746 de lei, în funcţie de câte persoane sunt într-o familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here