Urmărire ca-n filme la Negomir. A fugit de polițiști și a aruncat o armă din mașină

0
73

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari s-au sesizat, vineri,  cu privire la faptul că, un autoturism de teren, la vederea organelor de poliție a demarat în viteză pe o uliță din comuna Negomir. Întrucât nu a oprit la semnalul de regulamentar efectuat de polițiști, s-a procedat la urmărirea autovehiculului cu mijloacele speciale de avertizare, luminoase si sonore, acesta pătrunzând pe DJ 674 B Negomir, moment în care, la trecerea peste un pod, din partea dreapta a autoturismului, polițiștii au observat că ar fi fost aruncată o arma de vânătoare, iar autoturismul de teren a pătruns pe un drum forestier, unde a fost abandonat.

S-a constituit echipa operativa la nivelul IPJ GORJ, care a efectuat cercetarea la fata locului, iar în șanțul fluvial aferent Văii Artanului, a fost identificata arma de vânătoare cu țeava ghintuita, calibrul 7 x 64 și 4 cartușe de vânătoare cu glonț, calibrul aferent, prevăzută cu lunetă si lanternă. În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Negomir, persoană autorizata pentru a purta si folosi arme letale de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor si munițiilor si braconaj, iar arma de vânătoare și cele 4 cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de bărbat, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID–19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here