Dosar penal pentru majorarea tarifelor la apă și canal de către Aparegio. Romanescu: ”Confirmă ce am semnalat”

0
73

Procurorii gorjeni din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au înregistrat un dosar penal pentru înșelăciune, instigare publică și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru majorarea ilegală a prețurilor pentru apa potabilă în Gorj de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) și facturarea ilegală a populației de către Aparegio Gorj S.A., anunţă presshub.ro.

Dosarul se află în lucru la IPJ Gorj, Serviciul de Investigații Criminale, din luna noiembrie.

“Dosarul penal deschis pentru majorarea ilegală a prețului la apă confirmă ceea ce am semnalat anul trecut. Instanța mi-a dat dreptate iar procurorii cercetează acum modul în care cetățenii municipiului Târgu-Jiu au fost obligați să achite facturile încărcate de APAREGIO. Înșelăciune, instigare publică și abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sunt faptele pentru care a fost înregistrat acest dosar penal care, cu siguranță, îi face pe unii să tremure. Asta se întâmplă când calci în picioare interesele cetățenilor municipiului Târgu-Jiu!” a reacţionat primarul Marcel Romanescu.

În octombrie 2020, Curtea de Apel Craiova îi dădea dreptate Primăriei Târgu-Jiu care a contestat în instanță modul în care s-a făcut majorarea tarifelor. Primarul Marcel Romanescu a acuzat că abonaţii Aparegio au plătit, vreme de 18 luni, tarife majorate ilegal şi cerea organelor statului să se autosesizeze.

Nici după hotărârea definitivă a Curții de Apel Craiova, prin care se constata că majorarea tarifelor pentru  serviciile de apă și canal s-a făcut ilegal, S.C Aparegio Gorj S.A nu s-a oprit. Nu a făcut niciun demers de a returna sumele de bani încasate în mod ilegal. Mai mult, asociațiile de proprietari au solicitat în scris restituirea sumelor, dar S.C Aparegio Gorj S.A a refuzat pe motiv ca nu a fost parte în proces.

Acționarii și principalii beneficiari ai S.C Aparegio Gorj S.A sunt: Consiliul Județean Gorj – 37,74%, Consiliul Local Turceni – 0,58%, Consiliul Local Țicleni – 10,35%, Consiliul Local Târgu Jiu – 23,97%, Consiliul Local Motru – 1,26%, Consiliul Local Târgu Cărbunești – 9,39%, Consiliul Local Bumbești-Jiu – 9,39%,

Președintele Asociației ADIA este actualul președinte al Consiliului Județean Gorj, Mihai Cosmin Popescu (PSD), iar președinte executiv este Toader  Pasti Cristian (PSD).

Conducerea S.C Aparegio Gorj S.A este asigurată de Angheloiu Radu Adrian – președinte al Consiliului de Administrație, Pătrășcoiu Traian – director executiv și membrii: Raiosu Simona Nicoleta, Trotea Tiberiu, Lumezeanu Victor Marian, Cocoata Eugen, Negrescu Madalina – Adina.

Sursa: presshub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here