Fost primar din Gorj, obligat de instanță să plătească despăgubiri de 660.000 de lei

0
102

Fostul primar PSD al comunei Bolboşi, Viorel Croitoru, a fost condamnat de Tribunalul Gorj să plătească despăgubiri de 662.000 de lei instituției pe care a condus-o. Potrivit magistraților, prin deciziile pe care le-a luat, edilul a prejudiciat bugetul localității.

Mai exact, primăria a încheiat un contract pentru executarea unor lucrări, în valoare de 82.000 de lei, numai că, după terminarea lucrărilor, instituția condusă pe atunci de Viorel Croitoru, nu a achitat suma prevăzută în contract, așa că societatea a dat primăria în judecată. Astfel că Primăria Bolboşi a ajuns să plătească în final suma de 662.000 de lei, după ce societatea păgubită a solicitat plata unor penalități de întârziere foarte mari.

În urma unui control, Curtea de Conturi a stabilit că instituția trebuie să se îndrepte împotriva persoanei responsabile pentru a recupera prejudiciul care a fost creat. Așa că fostul edil trebuie să achite întreaga sumă din propriul buzunar. Sentinţa nu este definitivă şi a fost contestată, fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here