Minerii și energeticienii au protestat în fața Prefecturii Gorj: ”O să mergem și la București”

0
61

Minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au protestat, luni dimineață în fața Prefecturii Gorj. Aceștia cer scăderea vârstei de pensionare pentru angajații din cariere și termocentrale, la 52 de ani, cu un stagiu minim de cotizare de 30 de ani.

„Avem un proiect de lege în Parlamentul României legat de vârsta de pensionare și stă prin sertare, când anumite categorii de persoane cum ar fi artiștii și muzicienii beneficiază de condiții speciale. Noi nu putem ca mineri și energeticieni, prin condițiile de muncă pe care le avem, să avem și noi un privilegiu prin legea pensiilor pe care vrem să o promovăm”, a precizat liderul de sindicat Iulian Păuna.

Dacă nu le vor fi luate în calcul doleanțele, minerii și energeticienii sunt dispuși să meargă să protesteze la București.

„O să mergem și la București. Momentan, avem o echipă care negociază cu prefectul județului, reprezentantul guvernamental în teritoriu. După aceste convorbiri, vom aștepta răspunsurile și vom cere să mergem și la guvern să putem să stăm de vorbă cu miniștri, cu domnul prim-ministru, să vedem ce putem face să salvăm CEO”, a mai spus liderul de sindicat.

Potrivit regulilor impuse în această perioadă, numărul participanților la miting nu poate depăși pragul de 100.

Protestele au fost aprobate de către autoritățile locale din Târgu Jiu pentru perioada 8-11 februarie, între orele 07.00-11.00, respectiv 15.00-17.00.

Sursa foto: radioinfinit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here