Peste 100 de mineri s-au blocat în subteran. Îl cheamă pe ministrul Energiei la fața locului

0
60

Peste 100 de mineri s-au blocat în subteran la exploatarea Livezeni din Valea Jiului. Ortacii sunt nemulțumiți de faptul că nu au primit salariile de bază, iar alte drepturi salariale nu le-au fost plătite de opt luni.

Angajații exploatării miniere din schimbul 4 au refuzat să iasă la suprafață de marți noaptea. În orele ce au urmat, protestatarilor li s-au alăturat și colegii din celelalte schimburi. Minerii reclamă faptul că nimeni din conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu s-a interesat de soarta lor.

Deși minerii stau de două zile în condiții extreme, la poarta unității nu a fost trimisă o ambulanță, așa cum prevede legislația în cazul protestelor spontane. Un angajat al minei Lupeni a ieșit astăzi din subteran, pentru a merge la spital, deoarece s-a simțit rău.

Minerii nu vor să accepte ca salariile să fie plătite până pe 26 februarie, aşa cum s-a convenit miercuri dimineaţă la finalul unui alt protest spontan, potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, informează Agerpres.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate pe 15 februarie, însă au întârziat din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora.

De la 1 ianuarie, veniturile CEH s-au redus cu 7 milioane de lei, deoarece complexul nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea. CEH este format din minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Paroşeni şi Mintia, numărând circa 4.000 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here