Video: Percheziții la o târgujiancă acuzată că schingiuiește câini. Animalele înfometate se omorau între ele

0
501

În urma investigațiilor efectuate de organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Gorj – Biroul pentru Protecția Animalelor s-a stabilit faptul că în municipiul Târgu Jiu, pe bulevardul Constantin Brâncuși, se află o casă în stare avansată de degradare, atât construcția cât și curtea aferentă, locație în care o femeie de 63 de ani ar deține un număr mare de câini rasa metis comun, nemicrocipați și fără aparținător legal.

Analizând situația constatată se conturează ipoteza că, sub motivul aparent că ar fi iubitoare de animale, femeia colectează de pe domeniul public diverși câini aparținând rasei metis comun și îi introduce în curtea locuinței (unde de altfel și domiciliază), unde îi supune la înfometare, diverse răniri și îmbolnăviri, contribuind astfel și la producerea unor fenomene de agresivitate extremă între câinii din curte, agresivitate ce conduce la atacarea reciprocă și decesul ulterior al câinilor implicați.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a mai constatat că în curtea persoanei în cauză ar fi depozitate foarte multe gunoaie și există vegetație abundentă, mediu impropriu deținerii de câini.

Având în vedere aceste aspecte polițiști din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Pentru documentarea activității infracționale, la data de 12 martie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Gorj, Biroul pentru Protecția Animalelor și Serviciul de Ordine Publică vor organiza şi desfășura o acțiune pentru punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu, la locuința persoanei implicate, pentru identificarea obiectelor și mijloacelor de probă care au legătură cu infracțiunea, luând în considerare faptul că femeia din Târgu Jiu a fost citată la sediul poliției, dar nu s-a prezentat, iar stabilirea contactului cu aceasta fiind imposibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here