Starea de alertă, prelungită! Au intrat în vigoare noi restricții. Găsiți aici modelul noii declarații pe propria răspundere

0
126

Duminică a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern care prelungește cu încă o lună starea de alertă pe întreg teritoriul României. Hotărârea mai prevede interdicția de deplasare pe timpul nopții, cu câteva excepții, în intervalul 22.00 – 05.00, nu de la ora 23.00 ca până acum. Dată fiind această schimbare, a fost modificată și declarația pe propria răspundere pe care trebuie s-o completeze cei care ies din casă. De asemenea, Guvernul a dispus limitarea cazării în mai multe destinații turistice de iarnă.

Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de AICI.

Modelul de adeverință dată de angajator poate fi descărcat de AICI.

Există însă și excepții la interdicția de circulație în intervalul 22.00 – 05.00:

  • În interes profesional
  • Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță
  • Achiziționarea de medicamente
  • Îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități
  • Deces al unui membru al familiei.

Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă de mână, cu condiția preluării tuturor elementelor prezentate mai sus.

Declarația pe propria răspundere poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația și data pentru care este valabil documentul.

Guvernul a decis prelungirea cu încă o lună a stării de alertă în condițiile în care România înregistrează o creștere a numărului de infectări cu coronavirus și a ajuns să raporteze, din nou, chiar și peste 5.000 de cazuri pe zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here