Corpul de Control al prefectului a descoperit nereguli grave la Ambulanța Gorj, după moartea șefului Sanepid. Raportul, trimis la Poliție și Ministerul Sănătății

0
215

Corpul de Control al prefectului de Gorj a depistat nereguli grave la Serviciul Județean de Ambulanță, după decesul șefului Sanepid Gorj, Adrian Dobrin. Potrivit raportului efectuat de inspectori, au fost într-adevăr probleme la ventilatorul din ambulanța care îl transporta pe Dobrin spre București, așa cum mass-media locală a precizat în urmă cu câteva zile. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega a declarat, într-o conferință de presă, că cei din conducerea Serviciului Județean de  Ambulanță Gorj nu și-au respectat obligațiile legale privind verificarea periodică a dispozitivelor medicale.

Mai mult, personalul medical de pe ambulanța care l-a transportat pe Adrian Dobrin spre București nu ar fi fost instruit pentru a folosi ventilatorului de oxigen. Reprezentantul guvernului în teritoriu consideră că se impune demisia managerului Constantin Mitroi. O altă problemă gravă scoasă la iveală în urma controlului, este că 21 de mașini au inspecția periodică pentru aparatura medicală expirată încă din luna iulie 2020.

Raportul efectuat de Corpul de Control al prefectului va fi înaintat Inspectoratului Județean de Poliție Gorj și Ministerului Sănătății.

Șeful serviciului Sanepid din cadrul DSP Gorj a murit în ambulanţă după ce a rămas fără oxigen. Adrian Dobrin era bolnav de COVID-19 și nu putea respira fără ajutor. Bărbatul, în vârsta de 48 de ani se afla internat la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, însă sâmbătă seara, din cauza stării grave de sănătate, s-a decis transferarea lui la un spital din Capitală cu o ambulanţă.

Între Horezu și Vâlcea, stația de oxigen de la ambulanţa s-a defectat și a fost dus la Serviciul de Urgenţă al Spitalului din Vâlcea. A fost resuscitat, dar medicii nu i-au mai putut salva viața. Este cel care a preluat primul caz de COVID depistat în România și l-a însoțit la Institutul Matei Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here