Târgu Jiu: Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul bărbatului decedat după vaccinarea cu AstraZeneca, lotul cu probleme

0
178

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, în cazul gorjeanului de 47 de ani, decedat a doua zi după vaccinarea cu AstraZeneca, lotul cu probleme.  Procurorii spun că există indicii privind o eventuală legatură de cauzalitate dintre administrarea serului şi deces.

Organele de urmărire penală au reținut că, „pe 28 februarie 2021, Ioan Barbu s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca, împotriva virusului SARS- CoV-2, la un centru din Bumbești-Jiu, existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului și decesul victimei”, se arată într-un comunicat remis presei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în județul nostru au ajuns 1.500 de doze AstraZeneca din lotul ABV2856. Dintre acestea, 417 au rămas nefolosite și au fost carantinate de autorități, nefiind folosite în continuarea campaniei. Vaccinarea cu Astra Zeneca va continua, dar cu doze din alte loturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here