Și-a lăsat prietenii să moară în mașina răsturnată. A plecat acasă fără să intervină și fără să sune la 112

0
321

Doi tineri au murit, în noaptea de 13 spre 14 martie, într-un accident rutier produs în localitatea Măciuca din Vâlcea. Amândoi se aflau în maşina care a ieşit de pe şosea la un moment dat şi s-a răsturnat în afara şoselei, lovind violent un copac.

În spatele autoturismului celor doi se afla un bărbat, într-o altă maşină, un prieten al celor doi tineri, care, deşi a văzut accidentul, a ales să ignore totul şi să-şi continue drumul spre casă. Nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat cu cei doi, nu a sunat la 112, pur şi simplu a plecat.

Motivul pentru care martorul a ales să nu încerce să salveze două vieţi ar fi fost băutura. Potrivit unor surse, atât martorul cât şi cei doi tineri ar fi băut împreună, apoi au plecat acasă, fiecare cu maşinile lor. La un moment dat, s-a întâmplat accidentul rutier, iar bărbatul şi-a continuat drumul spre casă şi a ales să-şi lase tovarăşii de pahar să moară ca să nu fie prins băut la volan.

După patru zile, în urma anchetei pe care a demarat-o Poliţia, bărbatul a fost identificat şi reţinut. „Polițiștii din cadrul Poliției orașului Bălcești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, anunţă că au continuat cercetările în cauza de penală de ucidere din culpă, după ce în noaptea de 13/14 martie a.c., pe raza satului Botorani, comuna Măciuca, a avut loc un accident rutier în urma căruia a rezultat decesul a două persoane. Polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Măciuca, care în noaptea de 13/14 martie a.c., deși ar fi luat la cunoștință de producerea evenimentului rutier, nu ar fi acordat ajutor victimelor și nici nu a anunțat organele abilitate de producerea accidentului”

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, și urmează să ajungă în fața magistraților care îi vor decide sentința.

Potrivit Codului Penal, omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Sursa:observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here