Reguli noi în perioada reducerilor: Magazinele, obligate să afișeze cel mai mic preț din ultimele 30 de zile

0
162
Reduceri de preturi la City Mall.

Magazinele vor fi obligate să afișeze, la reducerile de preț, care a fost cel mai scăzut preț din ultimele 30 de zile înainte de ofertă, scopul fiind să ofere clienților o armă împotriva ofertelor înșelătoare, anunță ANPC, care a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ în acest sens.

Orice notificare de reducere a prețului trebuie să indice clar prețul aplicat anterior de comerciant (prețul anterior). Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț, astfel încât consumatorul să poată identifica în mod clar reducerea.

În cazul bunurilor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preț.

În cazul ȋn care produsul a fost prezent pe piață mai puțin de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piata, înainte de data aplicării reducerii de preț.

Dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț”.

Prezenta reglementare propusă de ANPC trebuie să intre în vigoare la data de 28 noiembrie 2021 și ar urma să se aplice efectiv începând cu data de 28 mai 2022.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here