Directorul Aparegio Gorj, trimis în judecată pentru delapidare

0
262

Directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, a fost trimis în judecată pentru delapidare. Acesta este acuzat că a aprobat efectuarea unor plăţi în mod ilegal pentru un apartament care figura cu destinaţia de birouri, deși acolo a locuit consilierul său personal, Ion Iliescu, timp de 4 ani,  în perioada 2016-2019. Pătrășcoiu ar fi dispus, prin semnarea ordinelor de plată, în mod nelegal, ca firma pe care o conduce să efectueze plăţi pentru mobilierul şi achitarea facturilor la utilităţi privind locuinţa din Târgu Jiu în care locuia consilierul. Prejudiciul creat este de peste 18.000 de lei. Mai mult, Aparegio ar fi cheltuit 43.000 de lei pentru reabilitarea și modernizarea respectivului apartament.

De asemenea, oamenii legii au mai constatat că o factură conţinea date nereale. „În cursul lunii februarie 2016, prin intermediul inculpatei G.A.C., a determinat-o pe inculpata P.R. să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului în ceea ce priveşte produsele livrate prin factura în valoare de 6.700 de lei, mai exact în locul produselor «pat, saltea, noptieră şi comodă» au fost menţionate «dulapuri şi casetiere», cunoscând faptul că factura emisă iniţial, cu acelaşi număr şi dată, nu putea fi achitată, deoarece conţinutul acesteia era în contradicţie cu obiectul contractului încheiat între Edilitara Public S.A. şi S.C. Aparegio S.A. Factura în valoare de 6.700 de lei, ce a fost emisă în mod fraudulos în cursul lunii februarie 2016, a fost întocmită nota de intrare şi constatare diferenţe şi a fost achitată prin ordin de plată“, se mai arată în rechizitoriul întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Poliţiştii au mai efectuat cercetări şi cu privire la angajarea a 29 de persoane  fără ca posturile să fie aprobate în organigramă, dar acuzaţiile nu s-au confirmat şi au fost clasate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here