Surse: Bisericile, deschise până la ora 2:00 în noaptea de Înviere

0
242

De Paște, bisericile ar putea rămâne deschise până la ora 2 noaptea. Potrivit unor surse, decizia a fost luată la întâlnirea pe care premierul a avut-o, joi, cu toți reprezentanților cultelor religioase.

În discuție au fost luate variantele ca restricția de circulație pentru populație să fie ridicată în noaptea de Paște fie până la ora 2.00, fie pe toată durata nopții.

Slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, dar cu respectarea tuturor măsurilor sanitare, adică purtarea măștii și distanțarea fizică.

La întrevedere au mai participat secretarul de stat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 Valeriu Gheorghiţă, dar și consilierul prezidenţial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale din Administraţia Prezidenţială, secretarul general al Guvernului Horaţiu Gorun şi secretarul general adjunct al Guvernului Mircea Abrudean.

Discuțiile au avut loc la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel către autorități, dar și către oameni să înțeleagă faptul că și în perioada ceremoniilor pascale trebuie respectate regulile și ar fi bine că totul să se desfășoare în cerc restrâns.

Șeful statului a mai precizat că trebuie găsite soluții astfel încât oamenii să poartă merge la lăcașurile de cult de Sfintele Sărbători, dar acest lucru să nu le pună în pericol sănătatea.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here