200 de mineri, în greva foamei în fața sediului CEO din Târgu Jiu

0
187

Minerii din Gorj au apelat la un gest extrem pentru a-și apăra drepturile. Sute de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, membri ai Sindicatului Mine-Energie, condus de Gabriel Căldărușe au intrat, luni dimineață, în greva foamei în fața sediului companiei, din Târgu-Jiu.

Situaţia companiei şi incertitudinea locurilor de muncă, sunt motivele pentru care eu voi intra în greva foamei. Este o formă radicală de protest la care vor recurge, cel mai probabil, şi alţi colegi. Consider, în continuare, că prin dialog pot fi rezolvate multe dintre problemele noastre. Va fi o prezentare  cu privire la planul de restructurare şi viitorul CEO. În această prezentare de mâine vom arăta şi cum poate fi redusă vârsta de pensionare a oamenilor care au muncit şi muncesc în condiţii extrem de grele”, a precizat Căldăruşe.

Alte zeci de persoane din CEO protestează pentru a opta săptămână în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

Protestatarii cer  să fie alocate cele 241 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de CO2, o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a afla care este stadiul planului de restructurare iar lucrătorii din companiile de stat producătoare de energie pe cărbune să se poată pensiona la 52 de ani. Un astfel de statut le-a fost acordat ambulanțierilor, în luna ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here