Medicamente expirate, scrum de țigară în autospeciale și defibrilatoare defecte, la Ambulanța Gorj! Mitroi: ”Deficiențele nu sunt foarte grave”

0
156
Membrii Serviciului Public de Ambulanta Cluj tin un moment de reculegere pentru ambulantierul in varsta de 52 de ani din Suceava, care a murit din cauza infectiei cu noul noul coronavirus, miercuri, 8 aprilie 2020, in Cluj-Napoca. RAUL STEF / MEDIAFAX FOTO

Trimișii șefului DSU, Raed Arafat, au scos la iveală nereguli grave la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, în urma cărora, mai mulți angajați au fost sancționați. Specialiștii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență au descoperit că în ambulanța cu care a fost transportat șeful din DSP care a decedat, în urmă cu o lună, se fumează. Scrum de țigară a fost găsit pe scaunul din dreapta șoferului. De asemenea, autospeciala nu fusese dezinfectată timp de cinci zile. Mai mult, deși avea multiple defecțiuni, aceeași ambulanță a mai programată să preia un pacient cu probleme cardiace. Și problemele nu se opresc aici. Echipa de control a DSU a descoperit medicamente expirate, precum și electrozi defibrilare expirați în autospecialele de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Cu toate acestea, directorul SAJ Gorj, Constantin Mitroi, spune că neregulile constatate nu sunt foarte grave:

”Așa cum ați văzut în raportul celor de la DSU, se observă anumite deficiențe, dar nu sunt foarte grave. Problema este că echipajele nu verifică cum trebuie ambulanțele la intrarea în tură, de aceea au fost găsite medicamente expirate. Reînnoirea parcului nu ține de noi. Am înțeles că vor veni noi ambulanțe, însă nu știu să vă dau mai multe detalii”, a declarat Constantin Mitroi pentru Pandurul.

Nici în urma deficiențelor grave constatate de specialiști, directorul SAJ Gorj, Constantin Mitroi, nu a fost demis. Surse susțin că mandatul acestuia a ,mai fost prelungit cu încă 6 luni, deși trebuia să expire pe 13 aprilie 2021.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here