Șef de echipaj SMURD, arestat pentru pedofilie. A agresat sexual o fată de 14 ani

0
224

Șeful de echipaj SMURD la ISU „Dobrogea” a fost arestat preventiv, fiind acuzat de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală a minorilor. Adrian Strătilă este angajat la ISU Constanța de 14 ani (din 2007). Victima sa a fost o fată de 14 ani.

Tribunalul Militar Bucureşti a hotărât vineri, pe 28 mai, arestarea preventivă a subofițerului Adrian Strătilă, plutonier-adjutant în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța.

Mandatul de plasare în arest preventiv, pe o durată de 30 de zile, începând cu 28 mai 2021, a fost emis la cererea Parchetului Militar, care-l acuză pe Adrian Strătilă de săvârșirea infracţiunilor de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală a minorilor.

”În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C. pr. pen., raportat la art. 223 alin. 1 lit. b) şi c) şi alin. 2 C. pr. pen., dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 28.05.2021 până la 26.06.2021 inclusiv, a inculpatului plt. adj. STRĂTILĂ ADRIAN din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dobrogea» al județului Constanța, cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c) C. pen., şi racolarea minorilor în scopuri sexuale, prev. de art. 222 alin. 2 C. pen. rap. la art. 221 alin. 4 C. pen. (ambele privind persoana vătămată …), agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c) C. pen., cu aplic art. 35 alin. 1 C. pen., şi coruperea sexuală a minorilor, prev. de art. 221 alin. 4 C. pen. (ambele privind persoana vătămată …), totul cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen.

În baza art. 226 C. pr. pen. raportat la art. 230 C. pr. pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului plt. adj. Strătilă Adrian pentru perioada menţionată.

În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat, inclusiv onorariul avocatului din oficiu desemnat inculpatului, rămân în sarcina statului.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.05.2021, ora 13.50, în prezenţa inculpatului”, se arată în minuta instanței.

Bărbatul a fost suspendat din funcție pentru 30 de zile.

„Bărbatul (Adrian Strătilă – n. red.) este angajatul ISU CT din anul 2007, fiind încadrat comandant de echipaj și șofer. Până acum nu a avut niciodată abateri de natură profesională.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă «Dobrogea» al județului Constanța nu admite și nu încurajează astfel de comportamente, de care ne dezicem complet.

Instituția noastră pune accent pe moralitate, disciplină și respect față de oameni.

La nivelul Inspectoratului s-a luat măsura suspendării raporturilor de munca ale acestuia pentru 30 de zile, iar ulterior se va decide mai departe.”, a transmis ISU Constanța

Sursa: ziaristii.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here