IPJ Gorj face anchetă după uciderea a 10 câini fără stăpân la un padoc din Motru

0
91

Un dosar penal pentru pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, a fost deschis de către poliţişti, după ce zece câini comunitari, aflați într-un adăpost din Motru, au fost eutanasiaţi ilegal.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj au efectuat joi o acțiune de control la adăpostul de câini fără stăpân situat pe raza municipiului Motru, ca urmare a apariției în spațiul public a unor sesizări cu privire la eutanasierea ilegală a unui număr de 10 câini aflați în adăpost.

În urma controlului efectuat în colaborare cu D.S.V.S.A. Gorj, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept și uciderea câinilor de către alte persoane decât cele prevăzute, conform art. 6, alin. 2, din O.U.G. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân.

Sesizarea a fost depusă de către Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Pro Animals“. Carmena Şerbănoiu, preşedintele asociației, a spus că eutanasierea s-a făcut în mod ilegal deoarece nu s-a respectat procedura legală.

„Le-am promis că voi găsi adoptatori şi să nu înceapă eutanasierea. Am trimis pentru 12 câini fotografii şi informaţii, doar că cei de acolo s-au grăbit. Luni au eutanasiat fără să ţină cont de lege, pentru că trebuiau să promoveze adoptarea lor. Au încălcat toţi paşii.(…) Când am sunat luni medicul veterinar să-i spun că sunt cerinţe, aproape că am făcut un preinfarct când mi s-a spus că tocmai ce au fost eutanasiaţi zece câini, fără să anunţe pe nimeni, în condiţiile în care era erau cereri pentru adopţie“, a precizat Carmena Șerbănoiu.

Aceasta a precizat că a mai găsit doi câini în camera frigorifică:

„Ne-am uitat şi în camera frigorifică. Mai erau doi câini pe care voiam să-i adoptăm săptămâna trecută. Domnul Matei a dat drumului la eutanasiere fără să ştie prea multe lucruri, imediat după cea primit deciziile. Cadavrele erau ale unor câini tineri şi sănătoşi. Probabil că a fost o ambiţie, o luptă dintre cele două partide“, a declarat președintele Pro Animals pentru Adevărul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here