VIDEO: Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roșu de intervenție

0
170

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc, vineri la amiază, la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Explozia s-a produs la o pompă de alimentare a unei stații de prerafinare.

În urma exploziei, trei persoane au fost rănite, conform IGSU. Unul dintre răniți a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului.

“Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă”, a transmis IGSU.

Ulterior, numărul autospecialelor de stingere a fost suplimentat.

Autorițățile au emis o avertizare de tip RO-Alert prin care populația este informată să nu se apropie la mai puțin de 1.000 de m, să stea în case și să închidă geamurile.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și șeful DSU, Raed Arafat, se îndreaptă către locul exploziei. Impactul asupra mediului poate fi major, a declarat ministrul mediului Tanczos Barna.

Din primele evaluări ale ANM norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm, a adăugat minstrul. El a precizat că la fața locului se află un laborator mobil pentru a se monitoriza calitatea aerului.

Petromidia este în prezent cea mai mare rafinărie din România. Compania este deţinută de KMG International (54,63%; direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. La Petromidia s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 mil. tone de benzină şi peste 2,6 mil. tone de motorină şi combustibil de aviaţie)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here