Gorj: Focar de infecție la o fermă de pui! Cadavrele a sute de păsări aflate în putrefacție, zac pe amplasamentul din spatele clădirii

0
122

Este focar de infecție la o fermă de pui din Botorogi. Cadavrele a sute de pui morți zac pe amplasamentul din spatele clădirii. Mirosul insuportabil se simte încă din stradă, iar angajații abia își mai pot desfășura activitatea din cauza duhorii. Garda de Mediu Gorj a făcut verificări după apariția în presă a imaginilor revoltătoare și a sancționat firma Avicarvil cu o amendă în valoare de 50.000 de lei.

”Încă de ieri după amiaza, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Gorj verifică imaginile apărute în presa locală cu privire la un focar de infecție determinat de mai mulți pui morți depozitați în condiții improprii pe amplasamentul unei ferme de creștere a puilor din zona Botorogi- Dănești. Rezultatele acestui control indică încălcări ale prevederilor autorizației integrate de mediu. Față de aceste aspecte operatorul economic responsabil de aceste fapte, de apariția acestor episoade de disconfort olfactiv, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50 000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here