Târgu Jiu: Copil intoxicat cu soluția folosită la deratizare. Firma neautorizată, amendată cu 30.000 de lei

0
170

Un copil din Târgu Jiu a ajuns luni la spital, după ce s-a intoxicat cu soluția folosită la deratizare. O firmă din Hunedoara a realizat o procedură de dezinfecție  într-un apartament situat în zona Lotrului din municipiu, iar copilul proprietarilor a acuzat după o stare generală de rău, cu grețuri și dureri stomacale. Substanțele folosite de societatea în cauză erau toxice, iar în urma verificărilor s-a stabilit că firma nu deținea, de fapt, autorizație de mediu.

Societatea a fost amendată cu 30.000 de lei de Garda de Mediu Gorj,  iar în cauză, IPJ Gorj a deschis dosar penal pentru folosirea incorectă de substanțe toxice.

„O acțiune comună Garda Națională de Mediu – Inspectoratul de Poliție Gorj, a condus la identificarea unei firme de deratizare ce acționa în partea de nord a Municipiului Tg. Jiu. Deoarece această firmă nu deținea autorizație de mediu, s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 lei fiindu-i sistată activitatea până la obținerea autorizației de mediu”, a anunțat Garda de Mediu Gorj.

Copilul se află acum în afara oricărui pericol. Nici părinții acestuia și nici alți locatari nu au fost afectați de substanța toxică folosită la deratizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here