Bărbat cu viermi în picior, refuzat la tratament în Spitalul din Târgu Jiu. A fost scos afară de la Urgențe

0
436

Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, care locuiește de 20 de ani în Târgu Jiu, și doarme în subsolul unei clădiri din centrul orașului sau pe băncile din parc, a fost refuzat la tratament la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, deși suferă de ulcer varicos și are piciorul drept plin e răni. Viorel Nicolae a lucrat ca tractorist la un CAP şi un IAS în judeţul Ialomiţa. De aproximativ 20 de ani trăieşte în Târgu-Jiu.  Bărbatul susţine că a apelat de mai multe ori la ajutorul Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Târgu-Jiu, însă medicii nu au vrut să-i ofere ajutor. Mai mult, bărbatul ar fi fost scos afară, în momentul în care a mers să solicite îngrijiri la UPU.

„Sufăr de arterită şi ulcer vricos. Am dureri foarte mari. Am viermi în picior. Medicii mi-au spus că trebuie să-mi amputeze piciorul, dar eu ce fac atunci? Cum o să merg?“, a declarat bărbatul.

Un târgujian care încearcă să-l ajute a mers cu el la spital, însă nimeni nu i-a băgat în seamă.

„Am fost cu el la Urgenţe, iar medicul de gardă ne-a scos afară. „Ieşi afară cu boschetarul tău!“, aşa a spus. I-am spus că trebuie să aibă o etică, dar nu a interesat-o. A fost de patru-cinci ori la spital şi aşa se întâmplă mereu. Ne trimite la secţia de Dermatologie, iar când mergem acolo ne trimit înapoi. Merge cu bandajul murdar. Nu îl bagă nimeni în seamă şi are nevoie de ajutor. Nu cere bani, ci doar să-i fie schimbat bandajul şi să-l cureţe. Nu îl primeşte nimeni. Are şi el dreptul lui la viaţă“, a declarat bărbatul pentru impactingorj.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here