Adolescente drogate cu forța și obligate să se automutileze

0
156

Două fete din Brăila au ajuns pe mâna unor proxeneţi din Călăraşi. Adolescentele au fost obligate să se prostitueze, iar proxeneţii le drogau constant ca să le facă dependente de ei şi le forţau să se automutileze.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Călăraşi, împreună cu procurorii DIICOT Călăraşi, au efectuat mai multe percheziţii pentru probarea activităţii infracţionale a două persoane suspectate de trafic de minori. Potrivit DIICOT, în vara anului 2021, doi bărbaţi, de 25 de ani, respectiv 51 de ani, ambii din municipiul Călăraşi, au recrutat două adolescente, din municipiul Brăila, pe care le-au găzduit la domiciliile lor şi le-au obligat să practice prostituţia.

“Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, unul dintre inculpaţi, consumator de droguri, a traficat pe una dintre persoanele vătămate minore în scopul de a obţine de la diverşi clienţi, dealeri de asemenea produse, diferite cantităţi de droguri. Pentru a spori obedienţă minorei şi dependenţa faţă de acesta, inculpatul a obligat-o pe victimă să consume droguri, oferindu-i cu regularitate droguri, respectiv, marijuana şi haşiş”, au stabilit anchetatorii.

Obligată să se automutileze cu un cutter Anchetatorii au descoperit şi un amănunt şocant în urma audierii adolescentelor obligate să se prostitueze.

”Aflându-se sub influenţă drogurilor, inculpatul i-a solicitat minorei să se taie pe mâini cu un cutter, iar urmare a presiunilor şi ameninţărilor exercitate asupra sa, minora s-a automutilat, producându-şi multiple tăieturi pe ambele braţe”, susţin procurorii DIICOT.

Alţi doi bărbaţi, de 30 şi 34 de ani, sunt anchetaţi sub acuzaţiile de proxenetism, folosirea prostituţiei infantile şi deţinerea de droguri de risc, în vederea consumului. Poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, ridicând 20 de grame de cannabis şi patru telefoane mobile.

Bărbaţii de 25 şi 51 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori.

sursa:adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here