Gorj: Brutărie închisă de DSP, după ce un angajat a murit infectat cu Covid-19

0
138

O brutărie din comuna Bălănești a fost închisă de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, după ce un brutar de 37 de ani a decedat în urma infectării cu varianta Delta a noului coronavirus. Mai mult decât atât, o altă angajată a fost depistată cu COVID-19.

Bărbatul a ajuns în stop cardio-respirator la Spitalul Județean de Urgență, și nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.  După ce s-a efectuat necropsia și s-au luat probe, s-a stabilit că era infectat cu varianta Delta. De asemenea, ambii săi părinți sunt internați în spital cu COVID-19.

Pacientul decedat nu a efectuat un test de depistare a COVID-19, deși avea simptome, ci s-a tratat doar cu un tratament prescris de medicul de familie.

DSP a efectuat un control la brutărie și a a aplicat o amendă, fiind dispusă și măsura suspendării activității.

„În urma apariției unui caz confirmat COVID-19 (persoana fiind, în prezent, internată în Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu) și a decesului unei persoane în vârstă de 37 de ani, la data respectivă suspiciune SARS- CoV- 2 (confirmată COVID-19, după necropsie), din rândul lucrătorilor unei brutării din județul Gorj, inspectorii sanitari au efectuat un control la unitatea de producție. S-a constatat că nu au fost respectate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS- CoV-2, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei. De asemenea, au fost impuse termene și recomandări, iar până la remedierea deficiențelor constatate a fost emisă o decizie de suspendare a activității“, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here