Arestat preventiv, după ce s-a ”distrat” împușcând oameni pe stradă, în timp ce se plimba cu mașina

0
173

Un pieton a fost împușcat de un tânăr care trăgea cu pistolul de airsoft la întâmplare în timp ce se plimba cu un autoturism BMW, pe strada Piața Unirii din zona centrală a municipiului Rădăuți.

Incidentul s-a produs sâmbătă, 14 august 2021, în jurul orei 10.30. Un bărbat din Rădăuți a sesizat autoritățile că în timp ce mergea pe trotuar, pe strada Piața Unirii din zona centrală, a observat un autoturism BMW, înmatriculat în Germania, dinspre care se auzeau zgomote specifice unor focuri de armă.
Când autoturismul a ajuns în dreptul lui a observat un bărbat aflat pe locul pasagerului care avea în mână un pistol cu care a executat mai multe focuri în plan vertical, dar și spre trotuar. Unul dintre proiectile l-a rănit pe pieton la picior.

Victima a formulat plângere scrisă și le-a oferit polițiștilor detalii suficiente pentru identificarea autoturismului.

Mașina a fost descoperită la scurt timp în comuna Satu Mare din apropierea municipiului Rădăuți. La volan a fost identificat un tânăr din Vicovu de Sus, iar pasager era Adrian Țugui, de 38 de ani, din Rădăuți. Cei doi au fost conduși la secția de poliție, pentru audieri.

Asupra lui Adrian Țugui a fost găsit un pistol de airsoft, arma cu care a tras în centrul municipiului Rădăuți. Pistolul în cauză este inclus în categoria armelor neletale. Chiar dacă aceste arme sunt exceptate de la obligația auorizării ori notificării, proprietarilor le este interzis portul și folosirea în locuri publice.

După audiere, Adrian Țugui a fost pus sub acuzare pentru lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice și a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. Ulterior, agresorul a fost prezentat instanței care a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar cercetările continuă cu individul în arest preventiv.

sursa material: stirisuceava.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here