Cîțu a demis toți secretarii de stat ai USR PLUS. Urmează prefecții

0
242

Florin Cîțu i-a destituit, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR PLUS. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

“În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a precizat, la Digi24, Florin Cîțu.

În privința directorilor susținuți de USR PLUS în instituții deconcentrate, Cîțu susține că aceștia au câștigat concursuri și că va fi respectată legea.

“Va fi respectată legea, dar nu poti să fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ”, a mai spus Cîțu, la Digi24.

Premierul Florin Cîțu a pregătit demiterea celor 14 prefecți, 29 de subprefecți și a secretarilor de stat ai USR PLUS, potrivit surselor G4Media.ro. Mutarea ar putea avea loc joi, când este anunțată o ședință de guvern la ora 13.00. Pentru demiterea prefecților și subprefecților e necesară o hotărâre de guvern, care poate fi adoptată doar în ședință a executivului.

”Dacă rămân la guvernare cei din USR PLUS e posibil ca ei să reprezinte interesele PSD și AUR, pentru că ei sunt aliați acum”, a precizat Florin Cîțu.

Printre cei vizați de schimbare, se numără și Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here