Elevă de 12 ani, scoasă afară din clasă, pe motiv că nu purta corect masca de protecție

0
140

O elevă de 12 ani a fost scoasă afară din sala de clasă pe motiv că nu purta corect masca de protecție. Incidentul a avut loc la Slatina. Polițiștii au deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse de tatăl elevei. Acesta a explicat şi pe pagina sa de pe un site de socializare că fetiţa în vârstă de 12 ani poartă ochelari şi de aceea îi este foarte greu să ţină masca pe nas, fără ca lentilele să nu se aburească.

El a mai povestit că eleva a fost trimisă pe hol, lângă gardianul şcolii, unde a izbucnit în lacrimi.

„Oare exista un temei legal sau articol de lege care prevede s-ă dai afara de la ora de curs un elev de 12 ani și să-l lasi plângând pe hol lângă gardian pentru ca avea masca de protecție  sub nas ??Și asta din  cauza ca poarta ochelari de vedere și nu o poate “poziționa” deasupra nasului???? Aceasta întâmplare a avut loc astăzi si face referire la copilul meu !!! Școala nr2 Ștefan Protopopescu  Slatina”, a scris bărbatul pe Facebook.

Inspectoratul Județean de Poliție Olt a demarat o anchetă în acest caz.

“La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției muncipiului Slatina au fost sesizați, prin plângere scrisă, de către un bărbat din municipiul Slatina, cu privire la faptul că în data de 29 septembrie a.c., fiica sa, în vârstă de 12 ani, elevă la Școala Generală cu clasele I-VIII – ”Ștefan Protopopescu” din municipiul Slatina, ar fi fost dată afară din timpul orelor de curs, de către unul dintre profesori, pe motiv că nu purta corect masca de protecție.

În urma sesizării, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

De asemenea, în ziua de 29 septembrie a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au fost sesizați prin apel de urgență 112, de către directorul unității de învățământ, cu privire la existența unei stări conflictuale între acesta și mama elevei care ar fi fost dată afară din clasă.

Starea conflictuală a fost aplanată de polițiști, fără a fi aplicate sancțiuni contravenționale.”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here