Foc la spital! Opt pacienți au murit, alții au fost evacuați pe geam

0
159

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au ajuns numeroase echipaje de pompieri și ambulanță. Focul a izbucnit la Secția ATI, la primul etaj al spitalului. Pacienții au fost evacuați pe geam.

Șeful Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat, la Digi 24, că s-a dispus evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă, iar pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean Constanța. Potrivit datelor transmise de DSP Constanţa, în prezent, în Spitalul de Boli Infecţioase, sunt internaţi 118 pacienţi, relatează publicația locală Cuget Liber. Totodată, potrivit presei locale, toate cele zece paturi de la Secția de Terapie Intensivă erau ocupate.

Surse din cadrul MAI susțin că, în acest moment, ar fi opt victime.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este condus încă din anul 2009 de managerul Stela Halichidis, numită în funcție la vremea respectivă de primarul Radu Mazăre. Clădirea spitalului este veche de 60 de ani.

UPDATE: Bilanțul victimelor a ajuns la 9.

UPDATE: Departamentul pentru Situații de Urgență nu a știut ore în șir câți pacienți au murit. Reprezentanții DSU au precizat că 9 oameni și-au pierdut viața în urma incendiului de la Spitalul de Boli infecțioase din Constanța, ulterior ministrul Lucian Bode precizând că este vorba de 7 persoane decedate. Cinci pacienți au decedat în spital, iar alți di după ce au fost transferați la alte unități medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here