Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi

0
129

Guvernul Cîţu a fost demis. Moţiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, a trecut în Parlament. Pentru moţiune au votat, pe lângă social-democraţi, şi parlamentari USR şi AUR.

După demiterea Guvernului Cîţu, conducerea PNL se va reuni în şedinţă pentru a decide strategia pentru perioada următoare. Întrebat dacă vor face o propunere de  premier de sacrificiu, după care PNL să-l propună pe Florin Cîţu din nou premier, preşedintele PNL a spus că vor urma discuţi la partid şi apoi vor anunţa decizia.

”Vom avea o discuţie în PNL şi vedem cu ce decizie venim. Acum, mergem, mai avem câteva lucruri de făcut la Guvern, urmează câteva şedinţe de guvern”, a spus preşedintele PNL, precizând că este normal ca PNL să dea premierul în această coaliţie.

Întrebat cu cine ar putea face o majoritate în Parlament, Cîțu a spus: ”Cu cei care nu sunt mai socialişti ca socialiştii şi mai extremişti ca extremiştii. Trebuie să fim foarte fermi, PNL merge mai departe şi va găsi cea mai bună soluţie pentru români. UDMR este alături de noi şi va merge”, a mai menţionat Florin Cîţu.

Urmează ca președintele României să invite partidele la Cotroceni pentru consultări legate de formarea unei noi majorități și desemnarea unui nou premier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here