PNL îl va propune tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier

0
173

Demis marți prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu va fi propunerea de viitorul premier din partea PNL, deși guvernul său a picat cu cel mai mare vot împotrivă din istoria moțiunilor de cenzură.

”Vom merge la Cotroceni, aşa cum a anunţat preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la consultări. PNL are o decizie foarte clară: Biroul Executiv propune Biroului Naţional ca preşedintele PNL, Florin Cîţu, să fie propunerea noastră de prim-ministru şi nu avem alte variante pe care unii le lansează.

Suntem determinaţi să mergem cu această propunere la Cotroceni”, a spus Bode la Antena3.

Potrivit unor interpretări, decizia CCR ar permite ca Florin Cîțu să fie nominalizat chiar dacă a picat în cazul în care reușește să formeze o majoritate în Parlament.

Ministerul de interne, Lucian Bode, ministrul finanțelor Dan Vîlceanu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au fost alte nume vechiculate pentru poziția de posibilă propunere, însă niciuna dintre aceste variante nu ar avea în acest moment șanse de materializare.

Potrivit articolului 89 din Constituție, ”după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here