Cîțu vrea ca certificatul de vaccinare să fie obligatoriu peste tot. Inclusiv pentru a intra în magazine

0
157

Certificatul verde, care atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau testarea negativă pentru infecția cu coronavirus, ar putea fi folosit pentru toate activitățile, a anunțat premierul DEMIS Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern din data de 14 octombrie.

Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”.

Întrebat dacă folosirea certificatului verde în magazine ar însemna o restricționare a accesului pentru persoanele care nu prezintă acest document, Cîțu a precizat că nu este o „restricționare, ci o triere”.

Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.

În ceea ce privește faptul că decizia de introducere a certificatului verde pentru toate activitățile poate fi luată doar de un guvern cu puteri depline, Florin Cîțu a spus că aceasta se poate lua în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here