Manelist condamnat la închisoare de Judecătoria Târgu Jiu, după ce a plătit prostituate cu bani falși

0
198

Cântăreţul de manele Ioan Daniel Stoica, cunoscut sub numele de scenă „Dan Pitic”, a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare pentru plasarea de valută. Arestat în lipsă, Dan Pitic a fost reclamat de prostituate, după ce au constatat că banii primiţi de la manelist în schimbul serviciilor prestate erau falşi.  Acesta este acuzat că, împreună cu alţi indivizi din Timiş şi Arad, au pus în circulaţie circa 90.000 de euro falşi.

O parte din bani au fost descoperiţi în Târgu Jiu. În iarna anului 2019, manelistul a venit împreună cu un prieten la Târgu Jiu şi au mers să se distreze la prostituate. Prestaţiile acestora au fost plătite cu bani falşi, iar acestea i-au reclamat la poliţie. Manelistul Dan Pitic a fost arestat în lipsă în primăvara anului 2020 pentru că se sustrăgea urmăririi penale, acesta invocând că este plecat în afara ţării pentru a susţine concerte.

„Condamnă pe inculpatul Stoica Ioan-Daniel, la pedeapsa închisorii de 4 ani.(…)deduce din durata pedepsei perioada reţinerii, măsurii arestării preventive şi măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Stoica Ioan-Daniel de a data de 12.02.2020 la data de 5.09.2020.(…) ”, se arată în sentinţa Judecătoriei Târgu-Jiu, care nu este definitivă.

Instanţa de judecată a mai dispus şi confiscarea unui pistol marca Berreta pe care acesta îl deţinea ilegal, precum şi a 301 de bancnote de 20 de euro şi a 5 bancnote de 100 de euro. Şi prietenul manelistului a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here