VIDEO: Percheziții în Gorj la falsificatori de certificate verzi de vaccinare

0
226

Mascații au descins, miercuri dimineata, in Gorj și alte două județe, intr-un dosar de „vaccinare la chiuveta”. Oamenii legii fac perchezitii la 6 adrese din cele trei judete, la persoane suspectate ca ar face parte dintr-o retea care asigura obtinerea de certificate de vaccinare fara insa ca beneficiarul sa fi fost imunizat. Potrivit surse, în județul Gorj descinderile au loc în orașul Tismana și în comuna Padeș.

Ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Timis sunt cei care instrumenteaza acest dosar. Cercetarile au inceput in urma cu cateva luni, atunci cand unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fara sa fi facut vreo doza, a ajuns in spital in stare grava.

Oamenii legii au descins la o adresa langa Timisoara, la alte 3 din Drobeta Turnu Severin si 2 in judetul Gorj.
Printre cei ridicati in aceasta dimineata se numara si un medic din judetul Mehedinti. Acesta este suspectat ca i-a inscris pe doritori in registrul european de vaccinare fara ca acestia sa fi fost imunizati. Dozele de vaccin erau aruncate in chiuveta in loc sa le fie administrate oamenilor.

Langa Timisoara, la Giarmata Vii, anchetatorii au perchezitionat locuinta unui barbat banuit ca ar face parte din gruparea medicului mehedintean si care ar fi ajutat la gasirea unor clienti care sa plateasca pentru certificatul verde COVID.

Atat medicul, cat si celelalte 5 persoane implicate in acest caz vor fi aduse la audieri la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara. Cercetarile vizeaza infractiuni de fals, uz de fals si zadarnicirea combaterii bolilor.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here