In loc să-și testeze copiii, unii părinți vând pe internet testele de salivă date de stat

0
22

La aproape trei luni ce când a început noul an şcolar, elevii vor fi testaţi împotriva Covid-19. Procedura nu e însă obligatorie, iar şcolile au pasat responsabilitatea părinților, numai că unii dintre ei nu vor să-și testeze copiii, și au scos la vânzare pe internet, kiturile de salvă primite de la stat. 

Afacerea pare să fi fost o idee care a început deja să dea roade. Kiturile de testare pentru elevi au fost distribuite de puțin timp, însă părinții deja le-au urcat la vânzare în mediul online. Problema apare în contextul în care zeci de unități de învățământ din România au decis ca testarea elevilor să se relizeze acasă, de două ori pe săptămână, de către părinți.

Aceștia se pare că nu s-au gândit deloc la testare și au trecut direct la vânzare. În funcție de cantitatea de kituri prețurile variază de la 18, la 20 de lei și ajung chiar la 50 de lei dacă sunt vândute mai multe kituri de testare la un set.

Procedura testării elevilor pentru COVID-19, la școală, a fost una clară. Testarea se realizează de două ori pe săptămână, în zilele de uni și de joi, înainte de începerea orelor. Procedura urma să fie realizată în fața unui cadru medical.

Mai multe școli au decis însă să lase elevii să fie testați acasă, de către părinți, iar comunicarea și verificarea procesului de testare ar fi urmat să fie realizată fie prin comunicare rezultatului doar dacă acesta este pozitiv, fie prin prezentarea testelor la școală, decizia fiind luată de fiecare unitate de învățământ în parte.

Având în vedere că nimeni nu poate garanta rezultatului testului realizat acasă, autoritățile fac apel la buna credință a cetățenilor și prinților și îi îndeamnă să fie responsabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here