Deținuți, prinși în timp ce făceau rachiu în toaleta din celulă

0
29
Interiorul penitenciarului de maxima securitate din Craiova. In imagine, un detinut

Privarea de libertate nu reprezintă o piedică în calea persoanelor încarcerate care posedă o imaginație debordantă. Este și cazul a doi deținuți de la Penitenciarul Botoșani care au fost prinși de gardieni în momentul în care făceau rachiu în toaleta celulei.

Paznicii Penitenciarului Botoșani au descoperit o instalație artizanală cu care doi deținuți încercau să producă singuri rachiu, asta deși regulamentul închisorii interzice acest lucru. Cei doi au folosit dulciuri și produse pe bază de fructe, cumpărate de la magazinul închisorii pentru a face alcool, relatează Libertatea.

Procesul prin care cei doi produceau rachiu era destul de simplu. Aceștia foloseau o găleată de 10 litri, în care puneau fructele și produsele pe bază de zahăr pentru a le lăsa la fermentat.

După câteva zile, acopereau recipientul cu o folie de plastic și foloseau un fierbător electric pentru a aduce compoziția la punctul de fierbere. La finalul procesului, deținuții colectau vaporii care rămâneau pe folia de plastic.

După câteva zile au acoperit recipientul cu o folie de plastic și au folosit un fierbător electric pentru a aduce compoziția la punctul de fierbere. Vaporii rămași pe folia de plastic erau apoi colectați.

Mirosul degajat i-a alertat însă pe angajații penitenciarului, care au făcut imediat o percheziție în celulă. Aici, paznicii au descoperit instalația improvizată, în care se aflau aproximativ 5 kilograme de amestecuri fermentate.

Audiați în comisie, deținuții au respins acuzațiile că ar fi încercat să obțină băuturi alcoolice, însă au avut explicații diferite. Astfel, unul dintre ei a susținut că făceau ceai, iar celălalt a invocat faptul că în găleata respectivă era, de fapt, compot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here