După facturile la curent și gaze, se scumpesc laptele, carnea și pâinea

0
147

Lovitură după lovitură pentru români. Deși facturile la gaze și curent au explodat, veștile proaste nu se opresc aici. Alimentele se vor scumpi și ele. Prețurile la alimente au explodat încă de la începutul anului, însă un nou val de scumpiri bate la ușă.

”Aproape 70% din costul pâinii e majorat dublu, triplu. Ceea ce ne face să ne punem întrebarea dacă mai putem rezista o luna, două. Noi prețurile nu le putem mări in ritmul în care s-au marit costurile. Populația n-ar putea să cumpere pâine”, a declarat pentru Observator, Aurel Popescu, președinte Rompan.

Nici carnea nu face rabat de la impactul noilor modificări, scrie romaniatv.net. Un afacerist care are o fermă de animale şi, săptămânal, vinde două mii de porci către abatoare, spune că facturile la energie îi dau calculele peste cap.

”Costul nostru crește în jurul a 20%, poate chiar 25%. Ori în situația asta nu avem cum să mai fim competitivi”, spune producătorul. Aceeași poveste și pentru lactate. De la o fermă pleacă zilnic 18 mii de litri de lapte. Pentru a-şi acoperi noile costuri, au crescut preţul de la 1,4 lei la 1,7 lei pe litru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here