Angajată a Serviciului de Ambulanță, filmată în timp ce culegea flori de soc cu pacientul în salvare

0
72

Un fost șofer al Serviciului de Ambulanță al Județului Bihor de la substația Marghita, concediat în 2020 pentru că în timpul serviciului părăsise postul pentru a-și duce mașina personală la o spălătorie auto, și-a reclamat la conducerea SAJ Bihor și la Ministerul Sănătății doi foști colegi, filmați în situații incompatibile cu îndatoririle profesionale.

Un ambulanțier a oprit salvarea la un supermarket „pentru cumpărături”, iar o asistentă a cules flori de soc în timp ce un pacient aștepta în mașină să fie dus în Oradea. Femeia este recidivistă, în 2019 fiind filmată în timp ce fuma în salvarea aflată în misiune, scrie Bihoreanul.ro.

Conducerea SAJ Bihor a primit reclamațiile luna trecută, însoțite de două filmări făcute cu telefonul. Potrivit expeditorului,  una dintre înregistrări a fost realizată pe 6 iunie, surprinzând o ambulanță ce avea semnalele luminoase pornite, dar care era oprită pe marginea drumului către Oradea, asistenta culegând flori de soc.

În filmare se vede cum soția pacientului a coborât la rându-i din mașină și discuta cu asistenta. „Se observă că era îngrijorată. Cel mai probabil, această stare de îngrijorare i-a fost creată de faptul că deși soțul său se afla în autospeciala SAJ Bihor, care avea semnalele lumioase în funcțiune, doamna Pop Simona Andrea (n.r. – asistenta) a preferat să-și prioritizeze nevoile personale față de transportarea pacientului într-un termen cât mai scurt la unitatea medicală”, se arată în sesizarea trimisă de fostul ambulanțier,  conducerii SAJ Bihor și Ministerului Sănătății.

Cealaltă înregistrare trimisă de fostul ambulanțier, realizată în 18 iunie, îl are ca protagonist pe un șofer al stației din Marghita,  care în acea zi a oprit salvarea în parcarea unui supermarket din oraș, „pentru cumpărături”, tot în timp ce avea un pacient în mașină.

Asistenta nu este la prima abatere disciplinară serioasă, în toamna anului 2019 fiind protagonista unui alt scandal. Femeia a fost filmată de acesta cu telefonul mobil în timp ce fuma în salvare.

La acea vreme, asistenta  a fost subiectul unei prime cercetări disciplinare, însă a scăpat de orice sancțiune pe motiv că fapta sa a fost mai veche de șase luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here