Două milioane de lei pentru modernizarea parcului din zona Gării Târgu Jiu. Ce cuprinde investiția

0
68

Au început deja lucrările de modernizare a parcului din zona Gării Târgu-Jiu. Investiția, în valoare de 2 milioane de lei, va fi realizată cu bani din bugetul local și prevede: rulouri de gazon, sisteme de irigații, arbori din diferite specii, iluminatul parcului și aleilor, iluminat peisagistic asigurat de proiectoare ce vor pune în valoare elementele dendrologice, alei din pavele şi mobilier urban.

„Am demarat un program de realizare a unor mici colțuri de natură ce vor înfrumuseța diferite zone din municipiu. Urmează, tot în această perioadă, să demareze și reamenajarea Parcului Tudor Vladimirescu, pentru care a fost deja emis ordinul de începere a lucrărilor. În paralel, continuă lucrările și la cel mai nou și cel mai mare parc al municipiului Târgu-Jiu, cel situat în zona Narciselor. Aici avem o investiție în valoare de 3 milioane de euro, din fonduri europene. Parcul este amenajat pe o suprafață de 12 hectare, din care 10 hectare de gazon, se plantează 2500 de arbori din specii de valoare, se montează sistem de irigații care să acopere întreaga suprafață. Vor fi 10.000 metri pătrați de alei, un loc de joacă mare, de 650 de metri pătrați, amfiteatru în aer liber de 1300 de metri pătrați, un punct de informare și de închiriat biciclete, iar iluminatul va fi asigurat de un sistem modern, cu 200 de stâlpi” a precizat primarul Marcel Romanescu.

Municipalitatea a anunţat că, în această toamnă, va amenaja 5 parcuri în oraș, în zonele: Mioriței, Olari, Griviței (în fața complexului Runcu), 23 August – Săvinești și cel situat vizavi de gară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here