S-a votat! Salarii mai mari pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene

0
60

Deputații au aprobat, marți, majorarea indemnizațiilor pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.

În favoare au votat 168 de deputați. 79 au votat împotrivă, iar patru deputați s-au abținut. USR a anunțat că atacă la CCR.

„Ați făcut un artificiu de imagine, ați introdus parlamentarii pentru a se vede cui vreți să dați sporuri. Trebuia să eliminați și primarii. Nu e un moment potrivit, veți crea falii. Știu că aveți obligații față de colegii de partid, ne-am abținut foarte mult și nu am dat curs provocărilor din comisia de muncă dar respingeți amendamentul. Vom ajunge să îi alegem pe oameni pe stradă, vă dați privilegii vouă, camarilei de partid, votați împotriva acestui proiect de lege”, a spus în timpul dezbaterilor George Simion.

La rândul său, liberalul Florin Roman a afirmat că Parlamentul repară o discriminare: „Nu trebuie discriminați aleșii locali doar pentru că e o vorbă, vulpea care ajunge la struguri spune că sunt acri Toți cei care nu aveți primari spuneți astăzi că primarii nu sunt buni. Ba sunt buni, că de asta au fost aleși. Cred că prin acest proiect de lege reparăm o inechitate care există de ceva vreme în această țară. Nu poate să existe o diferență în serviciul public, în administrație, și nu poate fi o diferență între administrația publică centrală și administrația publică locală și nu trebuie ăs vorbim și să îi anatemizăm și să îi împroșcăm cu invective pe primari, pe viceprimari, pe președinții de CJ și pe vicepreședinții de CJ. Trebuie să îi avem în vedere pe cei din serviciul public care nu sunt persoane alese și cărora nu am putut să le mărim salariile pentru că, potrivit legii, salariul acelui angajat nu poate depăși salariul viceprimarului. Cred că această problemă este rezolvată. Nu cred că trebuie să avem o abordare de luptă de clasă și să îi azmuțim pe oameni împotriva administrației locale. UDMR va vota acest proiect de lege”, afirmă liderul deputaților UDMR, Csoma Botond.

Potrivit textului votat de Camera Deputaților, „începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizațiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în anexa nr.IX lit.C la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se stabilește prin înmulțirea coeficientului prevăzut de Legea cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, cu salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legii pentru anul 2021”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here