Un elev de 14 ani și-a înjunghiat colegul de clasă cu un briceag. Agresorul, cercetat pentru tentativă de omor

0
71
Afro-american criminal threatening male with knife, attacking victim, extortion

Un elev de 14 ani şi-a înjunghiat, marți, un coleg de clasă. Totul s-a întâmplat  în incinta Școlii Gimnaziale din Movileni, județul Galați. Între cei doi ar fi izbucnit un conflict în pauză, relatează Antena3.

Potrivit martorilor, elevul de14 ani, după mai multe îmbrânceli, ar fi scos un briceag din pantaloni și și-a înjunghiat de mai multe ori colegul de clasă, în pauza dintre orele de curs. La fața locului, după un apel la 112 a sosit ambulanța. Copilul de 13 ani a fost transportat la Spitalul de Copii din județul Galați, iar elevul de 14 ani a fost dus la poliţie, acolo unde în prezența părinților a dat mai multe declarații. Ulterior a fost lăsat să plece acasă până când anchetatorii vor stabili cu exactitate încadrarea faptei,  după ce va ieși raportul medicul medico-legal. Pentru că a împlinit 14 ani elevul poate răspunde în faţa legii şi poate fi cercetat penal în funcţie de cum vor încadra anchetatorii faptele sale.

Sindicatul Europol a reacționat, ironizând faptul că polițiștii din județul Ilfov au fost criticați în presă chiar luni după ce acțiunea lor cu rol preventiv dintr-o școală a fost catalogată drept un „abuz”, părinții unor elevi acuzându-i pe polițiști că i-au controlat pe copii în ghiozdane nejustificat.

„La o școală generală din Galați, polițiștii nu au mai apucat să facă “abuz” ca și cei de la Ilfov. În pauza dintre ore, pe fondul unor discuții aprinse, unul dintre elevi a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat celuilalt repetate lovituri la nivelul toracelui, antebrațului și hemitoracelui până când s-a prăbușit la pământ. Dacă inițial fapta a fost încadrată ca fiind infracțiune de “loviri și alte Violențe, din cauza gravității loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca “tentativă la omor”. Așteptăm de această dată ca părinții să formuleze plângeri penale împotriva polițiștilor pentru că nu au desfășurat activități preventive cum au realizat colegii de la Ilfov”, a transmis Europol pe contul de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here