Clotilde Armand, auzată de ANI de conflict de interese și incompatibilitate. Și-a mărit salariul cu 30%

0
39

Agenția Națională de Integritate acuză primarul sectorului 1 că s-a aflat în conflict de interese, atunci când s-a numit managerul unui proiect finanțat cu fonduri europene, ceea ce a dus inclusiv la mărirea salariului său, cu până la 30%, relatează Agepres, care citează un comunicat al ANI.

Potrivit unui comunicat al ANI, primarul sectorului 1 a semnat dispozițiile prin care s-a autonumit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” finanțat din fonduri europene, în urma căruia a câștigat 18.720 de lei.

Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%, precizează ANI. În acest caz, ANI a sesizat „Parchetul cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Clotilde Armand a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul penal, întrucât în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat cinci dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here