Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale. A înlocuit informațiile cu manele și filme pentru adulți

0
77
Teenage Hacker Working with His Computer Infecting Servers and Infrastructure with Malware. His Hideout is Dark, Neon Lit and Has Multiple displays.

Un puști care a terminat doar patru clase a reușit să spargă de cel puțin două ori, de unul singur, site-ul Poliției Locale Ploiești, înlocuind informațiiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți.

Același individ a spart inclusiv site-ul Consiliului Județean Cluj, doar că în acest caz a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date ”să nu ajungă public pe internet”.

Adolescentul din Sibiu, dar domiciliat în prezent în Franța, a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități.

Lucian L., se recomanda în spațiul virtual Meowless, iar împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook “Romania Hackers”, dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord. Aici ar fi fost purtate discuții privind spargerea site-urilor vulnerabile din România.

Tânărul Meowless s-a lăudat că a reușit să spargă singur site-ul Poliției Locale Ploiești (de două ori, susțin anchetatorii) și le-a propus prietenilor săi să-l susțină în demersul său.

Unul dintre ei l-a reclamat la Poliție, trimițând la IJP Prahova un mail în care anunța intenția băiatului, dar și faptul că el este autorul isprăvii din 29 februarie 2020. În acea zi, pe site-ul Poliției Locale Ploiești au fost postate o serie de mesaje denigratoare la adresa ANAF. Într-un alt moment, pe același site au fost postate clipuri video cu manele și/sau filme pentru adulți și mesajul ,,Ne-am saturat de zdrențele din Parlament, ne-am saturat de toți penalii, ne-am săturat de rahaturile voastre, merităm mai mult de atat”, urmat de un alt mesaj ”semnătură” HACKED BY MEOWLESS.

Lucian L. a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, pentru ca ulterior să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice.

Dosarul său se află pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here