Măicuțe și pelerini, de urgență la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare

0
157

Trei pelerini şi două călugărițe de la Mânăstirea Hurezi, din Vâlcea, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce, în prima zi de Rusalii, au consumat mâncare de ciuperci la lăcaşul de cult. Aceștia au început să se simtă rău la câteva ore după masa de seară, pregătită de măicuţele de la Horezu cu ciuperci pe care le-ar fi cules dintr-o zonă din apropiere.

„Noaptea trecută, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au fost solicitaţi pentru o intoxicaţie alimentară cu ciuperci, la un lăcaş de cult în localitatea Horezu, sat Romanii de Jos, unde mai multe persoane au cerut ajutor. În urma acestei solicitări, cinci persoane au fost transportate de echipajele SMURD şi SAJ la UPU Vâlcea pentru îngrijiri şi investigaţii suplimentare. În momentul preluării, persoanele în cauză, prezentau stări de rău (greţuri şi vărsături)”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Medicii de la Spitalul Judeţean Vâlcea au declarat că toate cele cinci persoane se află în prezent internate la secţia Medicală, starea lor fiind stabilă.

„S-au prezentat două măicuţe şi o familie din Suceava, care au declarat că au consumat la masa de la ora 10,00 seara ciuperci culese din pădure. În jurul orei 2,00, au început să se simtă rău şi au solicitat ajutor medical. Primele care au ajuns la spital au fost o măicuţă şi o tânără cazată la mânăstire, cu dureri de burtă, diaree, greaţă şi vărsături, la scurt timp sosind şi părinţii tinerei şi încă o măicuţă, cu aceleaşi simptome. Persoanele respective au fost internate pe secţia Medicală şi sunt stabile în momentul de faţă”, a declarat medicul şef al UPU Vâlcea, dr. Florin Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here