Jandarmii iau cu asalt lăcașele de cult din Gorj

0
460

Peste 50 de jandarmi din cadrul structurilor de ordine publică din municipiile Târgu-Jiu, Motru și din localitățile Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Tismana, Bumbești-Jiu și Novaci, vor fi în stradă și vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Bobotează. 

Măsurile de ordine publică vor fi asigurate la Mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi şi Cămărăşească din Tg-Cărbuneşti, Catedrala ortodoxă Rovinari și la bisericile ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și ,,Sfinții Voievozi Constantin Brâncoveanu și Fiii” din municipiul Târgu-Jiu, unde se preconizează participarea unui număr foarte mare de credincioşi.
Duminică, 06 ianuarie 2019, jandarmii planificați în misiuni vor fi prezenți în zona mănăstirilor și bisericilor unde organizatorii estimează că vor fi un număr mare de cetățeni care vor participa la slujbele religioase oficiate, precum și la sfinţirea şi distribuirea apei cu prilejul sărbătoririi Bobotezei.

Jandarmii gorjeni vor realiza dispozitive specifice pentru protecția participanților, vor preveni şi combate faptele antisociale care ar putea tulbura ordinea și siguranța publică și vor acționa pentru îndrumarea cetăţenilor către culoarele de acces create pentru distribuirea apei sfânte și pentru îndepărtarea persoanelor care intenţionează să apeleze la mila credincioşilor.

„Recomandăm persoanelor care participă la procesiunile religioase prilejuite de sărbătorirea Bobotezei, să manifeste calm și înțelegere, să adopte un comportament civilizat astfel încât să nu se producă aglomerări mari de persoane și să respecte indicațiile care vor fi oferite pentru buna desfășurare a acestor activități.
Dacă sunt observate persoane care manifestă un comportament antisocial, să se adreseze celei mai apropiate patrule de jandarmi și să se evite conflictele de orice natură”, 
au precizat reprezentanții IJJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here