Romanescu vrea să rezolve problema deșeurilor de la Târgu Jiu. Luis Popa se opune

0
699

Luis Popa, fostul director al Polaris M Holding, firma de salubrizare din Târgu Jiu, se opune montării de camere de supraveghere lângă ghenele de gunoi din municipiu. Primarul Marcel Romanescu a luat decizia de a monta dispozitive de supraveghere după ce tot mai mulți cetățeni s-au plâns că deșeurile stau zile întregi neridicate, chiar și de lângă locurile de joacă pentru copii. De altfel, și Poliția Locală a sancționat operatorul de salubritate pentru colectarea deficitară a deșeurilor.

”Mi se pare cea mai proastă idee posibilă din punct de vedere al salubrizării și am să subliniez de ce. În primul rând, în Târgu Jiu mai sunt multe probleme de rezolvat, începând de la partea de cultură, de infrastructură, tot ce ține de aceste aspecte, și noi ne gândim să punem camere de filmat la aceste tomberoane. Din punctul meu de vedere, cineva ar trebui să fie atent la ce spun, și dacă vrea pot să-l și învăț, deșeurile se pot ridica și altfel, pot fi verificate și altfel modalitățile de ridicare a deșeurilor din Târgu Jiu, se pot găsi sisteme mult mai ieftine decât aceste camere, care reprezintă o investiție foarte mare”, a precizat Luis Popa, şeful Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Edilul de la Târgu Jiu a propus astfel, ca toate ghenele de gunoi să fie monitorizate video pentru a se vedea unde se ridica şi unde nu se ridică deşeurile menajere. În acest sens, în bugetul pe acest an vor fi prevăzute fonduri pentru achiziţia unui sistem de monitorizare video a platformelor pentru colectarea deşeurilor menajere de la asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu.

”Avem, de ani de zile, o problemă în ceea ce privește modul de depozitare și de colectare a gunoiului menajer în municipiu. Am ajuns în situația în care suntem nevoiți să luăm măsuri drastice. Fie că sunt firme care nu au contracte cu operatorul de salubritate, fie că este vorba, pur și simplu, de persoane fără bun simț, ori rău intenționate, fie că societatea Polaris nu își face treaba așa cum ar fi normal, nu mai putem accepta ca în unele cartiere să avem mereu mizerie împrăștiată peste tot. Primim tot mai multe sesizări din partea cetățenilor nemulțumiți, pe bună dreptate, de problemele generate din diverse motive. Este prioritară amplasarea camerelor de supraveghere pentru a-i depista pe cei ce se fac vinovați și pentru a putea fi date sancțiuni drastice. La fel se va întâmpla și în ceea ce privește mizeria de pe străzi, fie că vorbim despre cei care o produc, fie că este vorba despre cei care ar trebui să curețe și nu își fac treaba. Nu putem tolera la nesfârșit astfel de comportamente. Am promis că vom avea un oraș curat și mă voi ține de cuvânt, chiar dacă aceste măsuri au început să deranjeze”, a scris primarul Marcel Romanescu pe pagina sa de socializare. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here